Chec cu afine & iaurt

Cel mai de vara, simplu, fresh si gustos chec! In afara de cele deja mentionate, mai am doua vesti: are cam 250 kcal/100g si se face intr-un singur bol.

Este ca un vis frumos de vara! Consistenta este ceva intre cheesecake si chec, iar dimineata cu niste extra miere devine sublim!

Ingrediente

  • 256 g faina
  • 70 ml ulei/unt topit
  • 470 g iaurt grecesc 10% (neaparat mai gras)
  • 3 oua
  • 100 g zahar (eu il consum la micul dejun, daca il doriti mai dulce suplimentati cu 50g)
  • 7 g praf copt
  • 1 varf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 200 g afine proaspete
  • 2 linguri seminte mac

Topping

  • 2 linguri miere
  • fistic/nuci tocate

Metoda

Mai intai preincalziti cuptorul la 180 grade (sus-jos, fara ventilatie) si tapetati cu hartie de copt o forma de chec.

Intr-un bol amestecati mai intai ingredientele uscate, apoi adaugati ingredientele umede, vanilia si coaja de lamaie. In momentul in care totul este incorporat, puneti si afinele si amestecati usor. Turnati compozitia in forma si coaceti pentru 1hsi15 min. Dupa 1h puteti sa ii puneti folie de aluminium deasupra, daca observati ca se rumeneste prea tare.

Scoateti checul din cuptor, apoi din forma si lasati-l 20 de min pe un gratar sa se raceasca, ungeti-l cu miere si presarati fisticul deasupra. Ideal ar fi sa mai asteptati, daca nu mai puteti mancati o feliuta calda. Este genial pentru micul dejun, cu extra miere si unt. Ta-da!

2 thoughts on “Chec cu afine & iaurt

Leave a comment